2 İstisna Hariç Maske Zorunluluğu Kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün son kez gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından yeni kararları duyurdu.

2 İstisna Hariç Maske Zorunluluğu Kaldırıldı
2 İstisna Hariç Maske Zorunluluğu Kaldırıldı Magazincir

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında son toplantısını yaptı. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2020 yılında paylaştığı ve "Hazır bir araya gelmişken hemen dağılalım" tweetini alıntılayarak "Koronavirüs Bilim Kurulunun son toplantısı az önce başladı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sona eren Bilim Kurulu toplantısının ardından, alınan yeni kararları duyurdu.

"KAPALI MEKANLARDA MASKE ZORUNLULUĞU KALDIRILDI"

Salgının artık kitlesel tehdit olarak çıkmasıyla beraber Avrupa ülkeleri kısıtlamaları kaldırmıştır. Ülkemizin de bu aşamaya geldiğine inanıyorum. Bilim Kurulu bundan sonra olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapma gereği yapmadığına karar vermiştir. Yaklaşık 3 yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanana kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçlarında maske uygulamasına bir müddet daha devam edilecektir. Bilim Kurulunun tavsiyesi 65 yaş üstü ve riskli hastalığı olanların maske kullanamaya devam etmesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!