Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım

Genç isim Doğukan Oltulu (Dou) ile magazincir.com olarak özel röportaj gerçekleştirdik.

Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım Uğur Kelleyan

Merhaba,Öncelikle Doğukan Oltulu kimdir?
23 yaşındayım. Bilgi Üniversitesi, İşletme son sınıf öğrencisiyim. 14 yaşından beri sahneye çıkmaya başladım. Okuldaki yetenek yarışmalarından, Vodafone Freezone'a kadar katıldım. Gitar ve piyano çalıyorum. 2018'da ilk single'ım olan Mars'ı çıkardım.  Hemen ardından 2. Single'ım Hedefim Sensin'i çıkardım. İlk 1 milyon izlenmeyi geçen parçam oldu.

3. Single'ım olarak Kestane parçasını çıkardım. Kestane parçası benim için çok özel bir yere sahip. Hayatımda çok önemli bir yeri olan insana yazdığım şarkı.
Son olarak ise (Burak Yeter ft. Someone To Love You More) ilk global parçamı çıkarmış oldum.

Bir eseri oluştururken yaşadığınız süreçten bahseder misiniz?
Mars: 2018 yılında 2 arkadaşımla beraber sözleri bana ait olan Mars'ı çıkardık. İlk heyecanımı yaşadığım ve diğer parçalar için tecrübe edindiğim şarkımdı.

Hedefim Sensin: Halihazırda Zeynep Bastık'ın da aranjörü olan Serhat Şensesli ile tanıştım. Kısa sürede enerjimizin tutmasıyla güzel bir çalışmaya ilk adımı attık. Hedefim Sensin'in sözlerini Yasemin Mori yazdı. Aranjesini ise Serhat Şensesli yaptı. Klibi için de Murat Joker ile çalıştım. O zamana kadar çalıştığım en profesyonel işim oldu. Aynı zamanda da en çok izlenen parçam oldu.

Youtube'da 1 milyon izlenmeye ulaştı. Hedefim Sensin çıktıktan sonra beni en heyecanlandıran kısım butik kafelerde kendi şarkımı duymaktı. Açıkcası çok garip hissetmiştim

Kestane: Söz ve müziği tamamen bana ait olan ilk parçam. Şu an benim için en özel hissettiğim parçam diyebilirim.

Burak Yeter ile nasıl tanıştınız ? Someone To Love You More parçası nasıl oluştu?
Hedefim Sensin çıktıktan sonra halihazırda İnstagram'a cover koymaya devam ediyordum. Bir gece ansızın (gece 3) İnstagram'da takılıyordum. Mesajlarda mavi tikli birisinin adını (Burak Yeter) gördüm ve çok heyecanlandım. Çünkü 2016 yılında liseden mezun olduğum yazımı, Burak Yeter'in Tuesday parçasını dinleyerek geçirmiştim. Bu şekilde tanışmış olduk.

Kısa bir süre sonra beni stüdyosuna davet etti ve çok iyi anlaştık. Çok geçmeden Someone To Love You More için çalışmalara başladık. Bu süreç heyecanlı olduğu kadar bana çokta tecrübe kattı. Bu şarkıda yaptığım feat. Burak Yeter sayesinde benim global platformda açılmamı sağladı. Ayrıca en önemli değişim olarak Burak Yeter sahne adımı DOU olarak değiştirdi.

Neden DOU?
Someone To Love You More ilk global parçam olduğu için, Burak Yeter ile bir toplantıda sahne adımı değiştirmeye karar verdik. Çünkü anlarsınız ki yabancıların hiçbiri Doğukan diyemiyor :)

Yeni projeleriniz var mı? Bahsetmek ister misiniz?
Bu yaz yine sözleri bana ait olan Senin İçin adlı yeni single'ım çıkacak. Senin İçin ile birlikte bir çok parça çıkarmayı hedefliyoruz. Yeni çıkacak parçalarda farklı bir DOU ile karşılaşacaksınız.

Kendinize örnek aldığınız birileri var mı ? İdolünüz kim diye sorsak ?
Küçüklüğümden beri hayranlıkla takip ettiğim Justin Timberlake'ten başka biri aklıma gelmiyor. Az da olsa şarkılarıma ondan gördüğüm şeyleri katmaya çalışıyorum.

Kendinize vakit ayırabiliyor musunuz ? Boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Evet ayırıyorum. Çok yoğun bir günüm olsa bile en az 1 dizi veya film izlerim. Hatta bu ay tekrar Netflix'e gelen Friends dizini 5.kez bitirdim. Dizideki karakterleri kendi arkadaş grubuma benzetiyorum. Hatta Youtube'da arkadaşlarla eğlencesine çektiğimiz Vloglarda bu ortamı görebilirsiniz. Haftada 4 gün spor yapıyorum. Sıkça arkadaşlarla toplanıp basketbol oynuyoruz.

Neden Müzik ?
Az önce bahsettiğim gibi yıllar önce Justin Timberlake konserindeyken, onu sahnede gördüğümde, hep bir ağızdan onun yazdığı şarkıları söylerken, sahnede yaşadığı duyguyu tahmin bile edemedim. Beni müziğe iten nokta o andı. O günden beri kendimi aynı şekilde sahnede hayal ettim. Ve şarkılarımın herkes tarafından dinlenip, benim hissettiğim duyguları hissetmeleri için çalışıyorum.

Günümüzde müziğin geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Dijital dönem avantaj mıdır?
Geçmiş yıllarda kült olmuş şarkıları dinlediğimizde, şarkılardaki duyguyu yeni döneme göre daha fazla hissedebiliyorsunuz bence. Bu yüzden Spotify listem çoğunlukla eski şarkılardan oluşuyor, ama tabii ki her hafta cuma günü yeni çıkan parçaları dinleyip trendleri takip ediyorum.

Dijital dönem avantaj mıdır sorusuna gelirsek tabii ki avantaj. Her kitleden en uzaktaki insana bile ulaşmanızı sağlıyor. Müziğinizin başka bir kıtadan bile dinlenmesine imkan sağlıyor. Ama tabii ki kötü yanı olarak da monoton ve aynılaşmayı yanında getiriyor.

Sizin gibi yeni çıkış yapan arkadaşlara bu süreç hakkında ne tavsiyeler verirsiniz?
Gözüktüğü kadar kolay bir süreç beklemiyor. Ne kadar eğlenceli bir süreç gibi gözükse de dişlerini biraz sıkmaları gerekiyor. Kesinlikle ekip işi. Arkadaşlarının ve ekibinin sana destek olması çok önemli.

Ama verebileceğim en büyük tavsiyem negatif gelen yorumları takmayın. Siz ne tarz müzik yapmayı istiyorsanız o şekilde devam edin.

Peki, son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz ?
Kapanma döneminde çokça yeni parça ürettim, heyecanla onlara sunmayı bekliyorum. Şu ana kadar olan parçalardan daha farklı tarzda parçalar ile karşılarına çıkıcağım. Belki yazın ortalık düzelirse bir sahnede bile buluşabiliriz :)

Röportaj : Uğur Kelleyan

Doğukan Oltulu röportaj doğukan oltulu röportaj özel röportaj doğukan oltulu kimdir doğukan oltulu şarkıları hedefim sensin mars şarkısı kestane şarkısı hedefim sensin şarkısı someone to love you more burak yeter
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!