Fıratcan Dalmış, 'Tek İdolüm Fıratcan, Kendimi, Markamı Değerli Kılmayı Seviyorum' - Özel Röportaj

Magazincir.com olarak Fıratcan Dalmış ile gerçekleştirdiğimiz özel röportaj ve tüm merak edilenler...

Fıratcan Dalmış, 'Tek İdolüm Fıratcan, Kendimi, Markamı Değerli Kılmayı Seviyorum' - Özel Röportaj
Fıratcan Dalmış, 'Tek İdolüm Fıratcan, Kendimi, Markamı Değerli Kılmayı Seviyorum' - Özel Röportaj Uğur Kelleyan

Fıratcan Dalmış’ı takip edenler biliyordur. Fakat bir de senden Fıratcan Dalmış kimdir? Sorusunun cevabını duymak isteriz.

22 Temmuz 1994'te Kayseri'de doğdu. Beykent Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde eğitimini tamamlarken Fatih Ertür'den şan dersi eğitimi almaya başladı.

Öncelikle müzik kariyeriniz nasıl başladı?

İlk sahne gösterisini 2018'de Montenegro da Türkiye'yi temsil ederek gerçekleştirdi. Ardından Türkiye'nin birkaç ilinde ve aynı zamanda Avrupa'nın en önemli şehirlerinde de gösterilerini gerçekleştirdi. 2017'den itibaren 4 adet single yayınladı. Bunların içinden "Sansürsüz" 6,000,000 milyon dinleyiciye ulaşırken, pop müziğin en fazla sevilen Sezen Aksu imzalı "Hepsi Senin mi" parçasıyla merhaba dedi.

Söz ve Müziği Sezen Aksu’ya ait olan ve Tarkan’ın seslendirdiği bir döneme damgasını vurmuş olan ‘Hepsi Senin mi?’ şarkısını yeniden kendi tarzınızda yorumladınız. Sizin için Avantajları ve Dezavantajları neler oldu ?

Sezen şarkıları her zaman müzikal anlamda zengin ve yorumcu kabiliyeti isteyen kült parçalar. Kalıplaşmış algıları yıkmak zordur. Bu şarkıyı kendi tarzımda yorumlayarak, insanlar biraz alıştıkları kalıbın dışına çıkardım. Çünkü herkes Tarkan'dan dinlediği için, farklı bir tatta sunulduğunda kabul etmeleri biraz önyargılı olabiliyor.

‘Hepsi Senin mi’ ye ilgi beklediğiniz gibi mi oldu ?

"Hepsi senin mi"nin geri dönüşleri beni çok mutlu etti. Bu kadar fazla ilginin ve eleştirinin karşılığı beni çok heyecanlandırdı. Doğru söylemek gerekirse bu kadar konuşulacağını tahmin etmiyordum.

İdolünüz kim diye sorsak ?

Bu soruyu yıllar önce sorsaydınız size birçok sanatçı ismi söyleyebilirdim. Şuan tek idolüm size komik gelebilir belki ama Fıratcan. Kendimi, markamı değerli kılmayı seviyorum.

Gelecek için projeleriniz, planlarınız var mı? Bahsetmek ister misiniz?

Gelecek için öngörü oluşturucaksak eğer yine kaliteli işlerle global anlamda müziğimi ve sanatımı bir ileri seviyeye taşımak istiyorum. Daha fazla kitleye konser vermek ve müziğimi duyurmak en büyük hedeflerim arasında yer alıyor.

Günümüzde müziğin geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Pop müzik hakettiği yerde mi?

Pop müziğin hakettiği  yer beni ilgilendirmiyor. Dediğim gibi ben sanatıma bakıyorum. İyi olanlar kalıyor, diğerleri elenip gidiyor.

Fıratcan Dalmış’ın bir günü nasıl geçiyor ?

Spor yapmayı seviyorum. Arkadaşlarımla vakit geçirmek ve müzikle geçiyor günüm.

Peki, son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz ?

Buradan sevenlerime şu soruyu sormak istiyorum. Hepsi Senin mi?

Röportaj : Uğur Kelleyan

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!