Herkes Wayfair Olayını Konuşuyor, Peki Bu Olayın Detayları Neler

Tüm dünya iki gündür ABD kaynaklı bir çocuk kaçakçılığı haberiyle çalkalanıyor. Geçtiğimiz günlerde patlak veren Wayfair skandalının etkileri artarak devam ediyor.

Herkes Wayfair Olayını Konuşuyor, Peki Bu Olayın Detayları Neler
Herkes Wayfair Olayını Konuşuyor, Peki Bu Olayın Detayları Neler Magazincir

Gündeme gelen iddialar tüyler ürperten cinsten.. Kayıp çocukların çeşitli nesneler ile özleştirelerek satıldığı iddiası ise Wayfair skandalında en öne çıkan olay. Peki Wayfair olayı nedir? İşte dünyanın konuştuğu skandal ile ilgili detaylar..

Dünya son iki gündür internet üzerinden çocuk kaçakçılığı yapıldığına dair iddialarla çalkalanıyor.

Her şey dünyanın önde gelen online mobilya mağazalarından Wayfair'in internet sitesi üzerinden çocuk kaçakçılığı yaptığını iddia eden korkunç sosyal medya paylaşımlarıyla başlamıştı.

Dünyada büyük infial yaratan olay hakkında Türkiye de dahil olmak üzere tüm ülkelerden #Wayfair etiketiyle binlerce tweet atılarak olayın aydınlığa kavuşturulması istendi.

Dünyanın önde gelen online mobilya mağazalarından Wayfair, hakkında Cuma akşam saatlerinde ABD'de ortaya atılan ve özellikle Pazar günü Türkiye'de de hızlı yayınlanan komplo teorisindeki iddiaları yalanladı.

Ayrıca, Newsweek ve Mashable ile bazı ABD'li gazeteciler, teoriye kanıt olarak gösterilen iddiaların doğruluk taşımadığını ortaya koydu.

İlk olarak Reddit'te yayımlanan komplo teorisi daha sonra Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından hızla yayıldı. Türkiye'de ise özellikle WhatsApp gruplarında çok fazla kişi tarafından paylaşıldı.

Wayfair hakkındaki iddialar, 2016 ABD başkanlık seçimleri öncesinde Hillary ve Bill Clinton hakkında ortaya atılan ve "Pizzagate" olarak bilinen komplo teorisiyle benzerlikler taşıyor.

Pizzagate olarak bilinen bu teorinin doğruluk payı taşımadığı, teoriye kanıt olarak öne sürülen bilgilerin doğru olmadığı ve dezenformasyon amacıyla dolaşıma sokulduğu ortaya çıkmıştı.

Teori ilk olarak PrincessPeach1987 rumuzlu bir kullanıcı tarafından Cuma akşamı Reddit üzerinden paylaşıldı. Paylaşımda, Wayfair sitesinde 12 bin 700 ile 14 bin 500 dolar arasında satışa çıkartılan dolapların fahiş fiyatlarına dikkat çekildi.

Teoriye göre, internette arama yapıldığında Neriah, Yaritza, Samiyah gibi adlarla satışa konulan bu dolapların model isimlerinin kayıp olarak aranan çocuklarla örtüştüğü görüldü. Ayrıca, bu dolapların seri numaralarının yanlarına belli bazı kodlar eklenerek Rus arama motoru Yandex'te arandığında bikinili çocuk fotoğrafları getirdiği de teoride yer alan bir başka iddia oldu.

 

 

Wayfair skandal çocuk ticareti haber magazin son dakika gündem açıklama detaylar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!