Türkiye'nin İlk Engelli Belediye Başkanı Avcılar'da Turan Hançer'li Oldu

İstanbul Avcılar Belediye başkanı CHP'li Turan Hançerli Türkiye'nin ilk engelli belediye başkanı oldu. Turan Hançerli'nin hayat hikayesi ise oldukça dikkat çekici...

Türkiye'nin İlk Engelli Belediye Başkanı Avcılar'da Turan Hançer'li Oldu
Türkiye'nin İlk Engelli Belediye Başkanı Avcılar'da Turan Hançer'li Oldu Magazincir

Türkiye'de 57 milyon seçmen 31 Mart yerel seçimleri için sandık başına gitti. Seçimleri sonuçları netleşirken kazanan adaylardan dikkat çeken isimler de ön plan çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi ise %95 oranında engelli olan CHP'nin Avcılar belediye başkanı Turan Hançerli. Hançerli Türkiye'nin ilk engelli Belediye Başkanı unvanını aldı. Turan Hançerli hayat hikayesi ise oldukça dikkat çekici.

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerinde Belediye başkanlarını seçti. Avcılar Belediyesi'ni ise %95 oranında engelli olan Turan Hançerli kazandı. Turan Hançerli'nin başarılarla dolu hayat hikayesi ise oldukça ilginç. Azim ile engel tanımayan bir özgeçmişe sahip Turan Hançerli.

İşte Turan Hançerli'nin hayat hikayesi...

1975 yılında Tokat’ta doğan Turan Hançerli, 1999 yılı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans ve 2011 yılı Bilgi Üniversitesi Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans derecesini aldı. Marka ve Patent vekili olup, aktif olarak avukatlık yapmaktadır.

1993 yılında kaza geçiren Hançerli ve %95 oranında engelli kaldı ve iki kol protezi kullanmaktadır. 

İngilizce ve orta seviyede Almanca bilen Turan Hançerli, Deniz Hançerli ile evli, Asya ve Neşe adında iki kız çocuğu var.

Türkiye’nin 65 noktasında şubesi bulunan ve kamu yararına çalışan Türkiye Sakatlar Derneği’nin Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Ayrıca, Engellilerin Çatı Örgütü olan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Hukuk’tan sorumlu Genel Sekreterlik görevini seçildi.
Denge ve Denetleme Ağı Kuruluşu, Yürütmesi ve Temsilinde aktif rol üstlendi. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Ağın yürüttüğü “Seçimin Şeffaflığı” kampanyasının oluşumunda ve yürütülmesinde aktif görev aldı ve kampanyanın süreç ve sonuçlarını uluslararası gazetelere lanse etti.

Birleşmiş Milletler Ekonomik Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi kapsamında engelli sivil toplum örgütleri olarak “Gölge Rapor” hazırlanmasında görev aldı ve bu raporla ilgili İsviçre BM nezdinde farkındalık/lobi faaliyetlerinde bulundu.

Türkiye ENGELLİ hareketinin ortaklaşması ve hak temelli çalışmalar yapmaları teşvik etti. Engellilerin defalarca yurt genelinde ortak basın açıklamaları ve toplantılar yapmasını sağladı.Türkiye Sakatlar Derneği başta olmak üzere Federasyon ve Konfederasyon adına TBMM nezdinde görüşülen yasalarla ilgili görüş, öneri ve yasa tasarısı teklifi hazırladı.

Başta, 85.000 engelli ve yaşlıyı icra ve davalardan kurtaran 18.01.2017 tarih ve 6770 sayılı yasanın 6. Maddesinin yasalaşmasında aktif rol oynadı. Ayrıca, birçok yasa değişikliğiyle ilgili TBMM ve Parti Grupları nezdinde savunuculuk faaliyetlerinde bulundu.

Avrupa’da İngiltere, Almanya, Belçika, İsviçre, Hollanda Bulgaristan ve Yunanistan’da bulunup, engelli hakları alanında gözlem yapma fırsatı buldu ve birçok çalışmada aktif olarak görev aldı. ABD’de 2016 Başkanlık Seçimleri öncesinde Demokrat Parti aday adayı Bernie SANDERS’in kampanyasını ve seçimleri 2 hafta takip etti.

2012-2013 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar İlçesi İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı yaptı. 2014 Yerel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Avcılar Belediye Meclis Üyesi seçildi. Bununla birlikte Hukuk Komisyonu, Engelliler ve Çevre Komisyonları başkanlığı yaptı.

CHP 35 ve 36. Olağan Kurultaylarında Parti Meclisi Üyesi seçildi. Sosyal politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcılarının yardımcılığını yaptı. 2014 Yerel, 2014 Cumhurbaşkanlığı, 2015 Genel ve 2017 Anayasa Referandum unda Engelli ve Yaşlıların sandığa ulaştırılması kampanyalarını yürüttü. 

Emek Bürolarının Tüzüğünü revize etti. Ana Kademe, Gençlik Kolları ve Kadın Kollarının birlikte yürüteceği DAYANIŞMA isimli bir çalışma programı hazırladı ve örgütlenmesi için faaliyet yürüttü, bu çalışma programını hayata geçirmeye çalışmaktadır. Şimdi ise CHP 'den Avcılar Belediye Başkanı seçildi.

turan hançerli avukat turan hançerli avukat haber magazin engelli belediye başkanı istanbul avcılar ilk
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!