Afitap'ın Kurucu Ortağı Olan Burcu Alpan İle Röportajımız

Afitap’ın Kurucu Ortağı olan Burcu Alpan sorularımızı yanıtladı. Burcu Alpan ile bir araya geliyor ve genç ve başarılı işletmeciliğin dinamikleri üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştiriyoruz.

Afitap'ın Kurucu Ortağı Olan Burcu Alpan İle Röportajımız
Afitap'ın Kurucu Ortağı Olan Burcu Alpan İle Röportajımız Magazincir

Afitap Türkbükü Hikayemiz tesadüflerle Gelişti... 

1.Aslında bizim hikayemiz tesadüflere dayalı. Öncelikle asıl mesleğim iç mimarlık üzeri işletme. Birkaç senedir hep aklımda olan, kendimi hizmet sektöründe merak ettiğim fakat bir türlü cesaret edemediğim bir gelecek planlaması vardı ve bunun için de bir işaret bekliyordum. Bu merakımdan dolayı İstanbul’daki Restaurant’ları gezerken senelerdir görmediğim, şuanki ortağım olan Nedim’in sahip olduğu meyhaneye ‘Kalamış Afitap’a ‘ denk geldim. Uzun uzun sohbetten sonra kendisinin yaz sezonu için Bodrum Türkbükü’nde bir projesi olduğunu ve yatırımcı ortak aradığını öğrendim. Ve hemen hiç düşünmeden ertesi gün ise kendimi Bodrum’da ortak olarak buldum:) 

2.Mekanımızın en önemli özelliği eğlence hizmeti veriyor olması. Bu yüzden yaş sınırlaması olmadan (tabi 18 yaş altını aile ile beraber sayıyoruz içkili mekan olmasından dolayı:) , eğlenmeyi seven ve nasıl eğlenilmesi gerektiğini bilen dinamik misafirlerimiz bizim hedef kitlemizdir. 

3.İlk başta Afitap ekibinin yaz sezonu için bir projesi vardı zaten. Mekanımınız Dj‘i Yalın Günal, Bodrum’dan tanıdıkları vasıtasıyla bizlere Türkbükü sahilinin en nezih yerinde bu güzel mekanı açmamıza fırsat sağladı. 

Mekan yaratırken asıl amacımız, sıcak ve samimi bir ortam yaratmak... 

4.Herşeyden önce buradaki asıl amacımız, misafirlerimize eğlenirken kendilerini rahat hissedebileceği sıcak bir ortam yaratmaktı. Gerek seçtiğimiz malzemeler, gerek tasarım ve gerekse mekan içi konumlandırmayı bir bütün olarak düşünüp, misafirlerimize yeni nesil meyhaneyi Bodrum’a da uyarlayarak modernize etmeye çalıştık. Mekan içindeki sıcaklığı, güzel enerjiyi ve keyifli ortamı yansıtabilsin diye peyzaj tasarımını ön plana çıkardık.

Menü de favorimiz, hergün değişen taze ve sıcak mezelerimiz...

5.Afitap Türkbükü’nün menüsünün en önemli özelliği, günlük taze gelen ürünlerle ortaya çıkan, hergün değişen çeşitli soğuk ve sıcak mezelere sahip olmamız. Tabi bu mezelerimiz arasında sabit olan mezelerimiz de bulunmakta. Bizim ve misafirlerimizin en çok vazgeçilmezleri olan lezzetlerimiz Yunan Güzeli, Afitap Mezesi, Lavunya, Patlıcan Ruleti ve Afitap Tatlısı

6.Afitap Türkbükü’nün ortaklık ve işletme yapısını üç kişi oluşturuyor; ben(Burcu Alpan), Nedim Bardavit ve Sevkan Uyanık. Nedim Bardavit’in geçmişten gelen tecrübesi ve Sevkan Uyanık’ın iş bilgisi bu ortaklığı pekiştirmede önemli bir rol oynuyor. Her birimizin mekan içinde çeşitli görevleri oluyor. İşletme ekibimizdeki Ali Narin’in iş bitiriciliği ve operasyon sırasındaki samimiyetiyle, müzik direktörümüz Yalın Günal’ın seçtiği 90’ların çok özel parçalarıyla yaptığı performans birleşince ortaya çok özel ve samimi bir atmosfer çıkıyor.

Başarımızın sırrı Aile olabilmek... 

7.Bu sektörde başarılı olabilmenin tek bir yolu var aile olabilmek.. İyi bir müzik grubu düşünün, doğru enstrümanlar bir araya gelmezse doğru sesler cıkmaz. O yüzden başarılı ve işinde iyi olan insanları bir araya getirmek cidden çok zor ve bu işin en önemli kısmı bu insanları bir araya getirdikten sonra bu yolda beraber yürüyebilmek. Beni en mutlu eden şey ve aynı zamanda en büyük motivasyonum bu olabilir.

8.Tabiki her birimizin geleceğe dair birçok planı var. Benim planım hizmet sektöründe bana katkı sağlayacak ve beni üst noktalara taşıyabilecek doğru ekiple beraber çalışıp başarıyı yakalamak. Afitap Türkbükü’nü bizim için başlangıç olarak sayabiliriz.

BURCU ALPAN (kurucu ortak) 

Soldan sağa: Mekanın Dj’i  Yalın Günal,  ortak Nedim Bardavit, ortak Burcu Alpan, işletmeci Ali Narin, ortak Sevkan Uyanık

afitap mekan röportaj özel röportaj burcu alpan
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!