Aleyna Tilki Billboard'a Röportaj Veren İlk Türk Sanatçı Oldu

Aleyna Tilki, kariyerine 14 yaşında başlayan 22 yaşında bir Türk şarkıcı-söz yazarı. Tilki, ilk yıllarından itibaren Türkiye'nin en parlak genç sanatçılarından biri haline geldi.

Aleyna Tilki Billboard'a Röportaj Veren İlk Türk Sanatçı Oldu
Aleyna Tilki Billboard'a Röportaj Veren İlk Türk Sanatçı Oldu Magazincir

Geçen yıl, Warner Music Group yükselişini not aldı ve ona bir plak anlaşması teklif etti. Kısa bir süre sonra, Dua Lipa ve Diplo gibi isimlerin ortak yazarlık katkılarını içeren, merakla beklenen ilk single'ı “Retrograde”i çıkardı. Tilki, 2021'de uluslararası süperstar Dillon Francis ile yaptığı iş birliğiyle tanınıyor. Şarkıları “Real Love”, Billboard Dance Chart'a giriş yaptı ve Türk pop yıldızımızın kariyerini yeni zirvelere taşıdı. Kısa süre önce “Al or Leave it” adlı bir single yayınladı ve bu sonbaharda hayranlarıyla daha da fazla müzik paylaşmaya hazırlanıyor.

*Sanatçı olmak istediğinizi ne zaman anladınız?

TİLKİ: Çocukken şarkı söylemeyi hep severdim ama bilime takıntılıydım ve büyüdüğümde laboratuvarda çalışmak istiyordum. Biraz daha büyüdükçe duygularım için bir çıkışa ihtiyacım vardı, bu yüzden her şeyi müziğe döktüm.

*Spotify EQUAL Global Müzik Programı elçisi olarak deneyiminiz nasıldı?

TILKI: Çocukluğumdan beri bu anı tezahür ettiriyorum. EQUAL'ın bir parçası olmak benim için büyük bir onur çünkü program benim temsil ettiğim şeyle uyumlu.

-*Size ve müzikal yolculuğunuza katılmış olan müzikteki kadınlar kimler?

TİLKİ: Dua Lipa, ilk single'ım “Retrograde”nin yazarlarından biriydi ve bu benim için dünyalar demekti. Türk efsanesi Selda Bağcan beni her zaman müzikal ve duygusal olarak destekledi. Son olarak, ama kesinlikle en az değil, kardeşim Ayca Tilki. O da bir sanatçı ve büyümesini görmek için sabırsızlanıyorum.

*Müzik kariyerine başlamak isteyen kadınlara vereceğiniz bir tavsiye nedir?

TİLKİ: Bedeninizi ve imajınızı koruduğunuzdan emin olun. Cesur ol ve kendi yolunda yürü. Vücudunuzu sevin ve sizin için önemli olan değerlere sadık kalın. Endüstrinin sizi şöhret için önemli olan şeylerden ödün vermeye zorlamasına izin vermeyin.

*Çalma listenizde bu yıl tekrar ettiğiniz üç kadın kim?

TİLKİ: Amy Winehouse, Selda Bağcan ve Rihanna.

Aleyna “Selda Bağcan”ı unutmadı”

Ünlü müzik yazarı Tolga Akyıldız’dan Aleyna ‘ya destek mesajı…

Billboard'a röportaj veren ilk Türk sanatçı olan Aleyna Tilki röportajında bugüne kadar kendisine destek olan Selda Bağcan ‘dan Türk Efsanesi diye bahsetti.

Ünlü müzik yazarı Tolga Akyıldız sosyal medya hesabından, Aleyna Tilki ‘nin Billboard Röportajını “Bu haberi PR’la, parayla falan yaptıramazsın. O nedenle tebrik etmeyen; hiç ihtiyacı yok ama destek olmayı çok gören, yer yer hor gören ablalarına abilerine not düşeyim” notu ile paylaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!