Can Tanrıyar'a Büyük Cahiz Şoku

Televizyoncu Can Tanrıyar’ın sahibi olduğu Uçankuş TV’de uzun süredir yaşanan ekonomik kriz beraberinde hacze neden oldu…

Can Tanrıyar'a Büyük Cahiz Şoku
Can Tanrıyar'a Büyük Cahiz Şoku Magazincir

Yapımcı Can Tanrıyar, 2021 yılının Nisan ayında ortağı ile yaşadığı sorunlar sonrası maddi kriz yaşamaya başlamış ve korona virüs salgınına rağmen 80 çalışanın işine son vermişti. Çalışanlar da kanalın Maslak 1453 yerleşkesi içinde bulunan binası önünde bir basın açıklaması yaparak, Can Tanrıyar’ın ‘sorumsuz’ davrandığını savunarak haklarını sonuna kadar arayacaklarını açıklayarak hukuki süreci başlatmışlardı.

Yaklaşık 1 yıldır ekonomik sorunlar yaşayan Can Tanrıyar son olarak mahkeme kararı ile ortağına 3 ay önce ödemesi gereken borcunu ödemedi. Mevcut çalışanlarına da yaklaşık 6 aydır maaş ödeyemeyen Tanrıyar'ın sahibi olduğu ve Maslak'ta bulunan Uçankuş Tv kanalının merkezine dün öğleden sonra icra memurları gitti ve haciz işlemi uyguladı tüm cihazlar haciz edilerek kaldırıldı.

Medyaradar'ın haberine göre; Uçankuş TV bir süredir personel yetersizliği nedeniyle yayınlarında sorunlar yaşarken, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle televizyondan ayrılan emekçilere de tazminatlarını ödemediği öğrenildi.

Radar Operatörü'nden Büyük Açıklamalar

Bir gece Can Tanrıyar sabahladığı gece kulübünün çıkışında arkadaşları ile bir çorbacıya gider. Zil zurna sarhoş olan Tanrıyar tuvalete gider. İddiaya göre tuvalet çıkışı fermuarı açık şekilde çorbacıda kadınlı erkekli oturmakta olan bir masaya gider ve ‘sizi Petek mi gönderdi?’ diye bağırmaya başlar…

Masadaki erkek müşterilerden biri içtiği kahvenin tabağını Tanrıyar’ın suratına fırlatır. Çıkan arbedede Tanrıyar’ın burnu kırılır ve alnı açılır. Apar topar hastaneye kaldırılan Can Tanrıyar’ın hastane resimleri yapımcı ve eski şarkıcı Erol Köse tarafından sosyal medyada paylaşılır. Köse’ye göre bunu Can Tanrıyar’a yaptıran Petek Dinçöz’den başkası değildir!

Vukuat-ı adiye…

Yaşananlar artık vukuat-ı adiyedir. Yapılan soruşturmada çorbacıdaki kamera görüntüleri incelenir. Ve görülür ki, kavganın nedeni ‘Petek Dinçöz değil, açık bırakılan fermuardır…!’

O dönemde alkol ile iyice haşır neşir olan Can Tanrıyar gece gezmelerinden vukuatsız çıkmıyordu. Bir gece arkadaşları ile eğlenirken, birden elindeki kadehi masaya vurarak kırar ardından da boğazına dayayarak, “Petek Dinçöz’e olan aşkını haykırır…” Elleri ve boğazı kan içinde kalan Tanrıyar'ı güvenlikler, mekân dışına çıkarıp, şoförü ile evine gönderir…

Ertesi gün bu olay manşetlerdedir… “Can Tanrıyar İntihar Etti” şeklinde!

Can Tanrıyar’a göre ‘reklamın iyisi kötüsü olmaz!’… Yaşanan rezaletin manşetlerde yer alması hoşuna bile gitmiştir!

Petek Dinçöz takıntısı ileri boyutlara varmaktadır… Tarihler 2013’ü gösterdiğinde ünlü şarkıcı yeni imajı ile 'Milat' ismindeki albümü ile hayranlarının karşısına çıkar… Spor ve diyetle 12 kilo veren Dinçöz, yeniden Can Tanrıyar’ın öfkesi ile karşı karşıya kalacaktır… Tanrıyar, Milat albümünün 2 bin adet bile satmadığı dedikodusunu yayar. Oysa ki, albüm satmış hatta birçok yerde tükenmiştir…

Daha sonra Uçan Kuş güçlendikçe güçlendi. Sonra aniden TV kanalı oluverdi. Can herkese kendi başarısı gibi bahsediyordu Uçan Kuş’tan ama başarının asıl sebebi yıllar sonra ortaya çıktı. Bir iş insanı ortak olmuştu yeni kurulan kanala. Para oradan geliyordu, gelen paranın gücü ile ‘Ucankuş’ yani ‘Can Tanrıyar’ gücüne güç katıp medya patronlarını dize getiriyor ve bu kanallarda programlar yapıyordu.

Sonra bir şey oldu ve TV’nin ortağı bir şeylerden şüphelendi. Kanala adamlarını gönderdi ama hesaplara ulaşamadı, nasıl ulaşsın gelen bütün para Can Tanrıyar için harcanıyordu. Öyle ki kanalın bulunduğu Ağaoğlu 1453 sitesinde kendisi için ve oğlu için rezidans daireler tutmuş, hatta kanal çalışanlarından bazı sunuculara bile daireler tutulduğu ortaya çıkmıştı. Hepsinin ödemesi ortağın gönderdiği paralardan harcanıyordu. Lüks yaşamın sınırı yoktu, onun için evine temizliğe gelen hizmetçiye bile aynı siteden ev tutmuşlardı ki 24 saat emirlerinde olsun.

Peki ne oldu, ortak bunları görünce parasını geri istedi. Can parayı vermemek için bu sefer bildiği tek yola başvurdu. Ucan Kuş üzerinden çirkin saldırı ve iftira kampanyasına başladı.

Kanal çalışanlarının maaşlarını alamaması nedeniyle çıkan tartışmayı bile "ortaklarım beni öldürmek için kanalı bastı" diyerek yansıttı.

Mahkeme kararı vermişti, ne yaparsan yapsın aldığı paraları geri ödemek zorunda kalacaktı. Verilen süre doldu, mahkeme Ucankuş TV’nin ve Can Tanrıyar'ın bütün malvarlığına el koydu. Kanal kapandı yüzlerce kişi içerde alamadıkları 6-7 aylık maaşla sokakta kaldı.

Medya imparatoru olma hırsı ile çıkılan yolda yüzlerce kişiyi mağdur eden Can, yıllar önce Petek Dinçöz’e yaşattığı kâbus gibi günlerin cezasını şimdi mi çekiyor acaba…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!