Işın Karaca Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?

Işın Karaca kimdir kaç yaşında eşi Tuğrul Odabaş kim Işın Karaca nereli? Işın Karaca kaç çocuğu var isimleri nedir kaç yaşlarında?

Işın Karaca Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?
Işın Karaca Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Magazincir

IŞIN KARACA KİMDİR?

Işın Funda Büyükkaraca ya da sahne adıyla Işın Karaca 7 Mart 1973, Londra doğumlu Kıbrıs Türkü şarkıcıdır. Işın Karaca’nın bir kız ve bir erkek olmak üzere iki çocuğu bulunuyor.

IŞIN KARACA VE TUĞRUL ODABAŞ NE ZAMAN EVLENDİ?

Işın Karaca, çocukluk arkadaşı Tuğrul Odabaş ile 28 Aralık 2016 tarihinde nikah masasına oturarak üçüncü kez mutluluğa 'evet' demişti.

Londra'da doğan Işın Karaca, öğrencilik yıllarında başladığı müzik hayatını Londra IV King Edward Okulu'nda Tiyatro okurken de sürdürdü.

Biyografi

1973 yılında Londra'da doğdu. Kıbrıslı restoran işletmecisi Şeniz Büyükkaraca ile Afyonlu emlakçı olan Ali Büyükkaraca'nın ilk çocukları olarak dünyaya gelmiştir. İngiltere'de Müzikal Tiyatro üzerine eğitim gördü. 19 yaşında yaptığı Soner KIVANÇ ile yaptığı ilk evlilikten Erda Kıvanç (1993) adında bir oğlu vardır. İlk eşinden daha sonra boşandı. Aranjör Erdem Yörük ile 12 yıl süren birlikteliği olmuştur. Silist, sanat ve klip yönetmeni Sedat Doğan'la 2009'dan beri birlikteliğini 2010 yılı kasım ayı sonunda noktalamıştır. Tekrar barışan çift, 30 Mayıs 2011 tarihinde evlenmiştir. İkinci çocuğu Mia 2011 yılında dünyaya gelmiştir. İkinci eşi Sedat Doğan ile Eylül 2012 tarihinde boşanmaya karar vermişlerdir. Boşanma davası sırasında barışan çift daha sonra tekrar ayrılarak, 6 kasım 2013 günü anlaşarak boşanmıştır. Işın Karaca 28 aralık 2016 tarihinde ise Tuğrul Odabaş ile evlendi.

Müzik kariyeri

Müzikal kariyerine Panik Atak grubu üyesi olarak başlamış, grup daha sonra albüm yapamadan dağılmıştır. Sanıldığının aksine Işın Karaca ilk Sezen Aksu'nun değil, Yıldız Tilbe'nin vokalistliğini yapmıştır. Hülya Avşar sayesinde Sezen Aksu le tanışarak vokalistliğini yapmaya başlamıştır. 1997'de Disney'in animasyon çizgi filmi Herkül'ün Türkçe film müziklerinden "Kutsal Gerçek I-II-III", "Sıfırdan Oldu", "Söyleyemem", "Bir Yıldız Doğuyor" adlı şarkıları Melis Sökmen, Tuba Önal, Sibel Gürsoy, Yonca Karadağ gibi isimlerle beraber yorumladı. Müziklerin Alan Menken'e, orijinal sözlerin David Zippel'e ait filmin müziklerinin Türkçe Söz Yazarı ise Işın Karacadır. 1999'da kurulan "Panic Attack" [8] adlı grubun solistliğini üstlendi. Grup hiçbir albüm çıkaramadan dağıldı. İki kere Eurovision Türkiye elemelerine katıldı. 2000 yılında 'Bir Kırık Sevda' ve 2001 yılında 'Kaderimsin' adlı şarkılarla Türkiye elemelerini kazanamadı ama OGAE İkinci Şans Yarışmasında Türkiyeyi temsil etti. "Bir Kırık Sevda" 2000 yılında 104 puanla 7. olurken, "Kaderimsin" 2001 yılında 52 puanla 14. oldu. Sezen Aksu'nun "Oh oh" ve "Allahın Varsa" adlı kliplerinde oynadı. 2000 yılında Fresh B'nin "Gerçek Kal" albümünde "Geçmişe Yolculuk" adlı şarkıya düet yaptı. 2001'e kadar Sezen Aksu'ya vokalistliğini sürdürdü.

Üç albüm dışında birçok projeye de katkıda bulunmuştur. Tema Vakfının Bir Milyar Meşe projesi için bestelenen "Meşe Şarkısı"nı diğer sanatçılarla beraber yorumladı. Birçok reklam jingle'ı seslendiren sanatçı; Coca Cola, Saray Halı, Piyale, Aria, Powertürk gibi markaların reklamlarını seslendirdi.

Anadilim Aşk (2001)
İlk albümü Anadilim Aşk'ı 28 Kasım 2001 tarihinde piyasaya sürdü. İkisi hariç bütün şarkıların sözlerinin ve tüm müziklerin Sezen Aksu'ya ait olduğu albümle büyük başarı sağladı ve tüm Türkiye tarafından tanınır oldu. Albümün çıkış parçası "Tutunamadım" ve ardından "Başka Bahar" birer hit oldu.

Oyunculuk kariyeri

2005 yılında Sen Ne Dilersen adlı sinema filmine oynadı. Başrollerini Işık Yenersu, Zeynep Eronat, Yıldız Kenter, Fikret Kuşkan gibi isimlerin paylaştığı Cem Başeskioğlu'nun yönettiği filmde Marika rolüyle başarılı bir performans sergiledi.

Boğaçhan Dündar'ın yönettiği ve 15 Ocak 2010 tarihinde vizyona giren Romantik-Komedi türündeki "Gelecekten Bir Gün" filminde Hayrettin Karaoğuz, Hande Subaşı, Arda Kural, Rasim Öztekin, Murat Serezli ve Neco gibi oyuncularla birlikte rol aldı. Kariyerindeki ikinci uzun metraj olan bu filmde Işın Karaca, filmdeki esas kızı canlandıran Hande Subaşı'nın halası Filiz rolünde.

Televizyon

2005 yılında atv ekranlarında yayınlanan kendi adını taşıyan "Işın Show" adlı show programını sundu. Yedi bölüm yayınlanan programda müzisyen konuklarıyla birçok düet yaptı. Program 19 Ağustos 2005 tarihinde sona erdi.

Kanal D'de yayınlanan Haziran Gecesi adlı dizide konuk sanatçı olarak yer almıştır.

2007 yılında Elmax kanalında yayınlanan anneler arası güzellik yarışması "Kadın Her Yaşta Güzeldir"i Vatan Şaşmaz'la beraber sundu. Aynı yıl Show TV'de yayınlanan Şarkı Söylemek Lazım adlı yarışmada Vatan Şaşmaz'ın koçluğunu üstlendi. İkili yarışmayı dördüncülükle tamamladı. Yine aynı yıl TürkMax'da yayınlanan "Haydi Söyle" isimli müzik yarışmasını sundu.

Atv'de yayınlanan Altın Kızlar dizisinin 17 Mayıs 2009 tarihinde yayınlanan 4. bölümünde hemşire Binnaz rolüyle konuk oyuncu olarak yer aldı.

Kasım 2012'den beri TRT Müzik kanalında Başucu Şarkıları müzik programını yaptı.

Sosyal sorumluluk projeleri

2005 yılında, 1999 İzmit depreminde hasar gören Gölcük Kız Meslek Lisesinin kütüphanesinin tamirine yardımcı oldu. 31 Temmuz 2005 yılında bir yardım konseri verdi ve gelirini okula bağışladı.19 Nisan 2006 tarihinde açılışını yaptığı kütüphaneye kendi adı verildi.

2006 yılında, okul yapmayı ya da mevcut okulların durumlarını iyileştirmeyi amaçlayan Yaşasın Okulumuz projesinde yer aldı. Proje için yapılan şarkıyı diğer sanatçılarla beraber seslendirdi ve "Sen" şarkısını da bu albümde yer aldı. Ayrıca Show TV'de yayınlanan yardım gecesinde katılarak yardım topladı.

Nisan 2008'de Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KACUV)'un kanserli çocukların tedavisi için hijyenik evler kurulmasını amaçlayan "Aile Evi" projesinde "Gel Sende Katıl Umudun Şarkısına" şarkısını diğer sanatçılarla beraber seslendirdi.

Yazarlık

2 Mart 2005'ten bugüne resmi web sitesinde yayınlanan "Kaleminden" adlı blog'unda projeleri hakkında haberlerin yanı sıra, toplumsal olayalar karşısındaki kendi görüşlerini de yazıyor. Küresel ya da ulusal problemlerin yer aldığı makaleler politikadan sanat yaşamına geniş yelpazede konuları içeriyor. Şu ana kadar 66 makale yayınlamıştır.

2005 yılında bir kitap yazdığını söyleyen Karaca, daha sonra bunun bir diyet kitabı olduğunu açıklamıştır. "Büyümek İçin Küçülmek Lazım" adlı kitabı 36 bedene zayıfladığında yayınlayacak. Beş yıllık kilo verme hikâyesinin anlatılacağı kitapta okuyuculara tavsiyeler de yer alacak.

Albümler

Anadilim Aşk (28 Kasım 2001, Power Records)
İçinde Aşk Var (16 Aralık 2004, İmaj Müzik)
Başka 33/3 (19 Haziran 2006, Seyhan Müzik)
Uyanış (29 Mayıs 2009, Seyhan Müzik)
Arabesque (22 Nisan 2010, Seyhan Müzik)
Arabesque II (7 Temmuz 2011, Seyhan Müzik)
Her Şey Aşktan (8 Mayıs 2013, Seyhan Müzik)
Az Bi Mesafe (4 Haziran 2014, PDND Müzik)
Ey Aşkın Güzel Kızı (3 Şubat 2015, Seyhan Müzik)[19]
Güzelim (17 Haziran 2016, Avrupa Müzik)

Filmografi

2004 Neredesin Firuze kendisi konuk şarkıcı Film
2005 Sen Ne Dilersen Marika İlk uzun metraj sinema filmi
Işın Show Sunucu Müzikal Şov, 7 bölüm yayınlanmıştır TV Şovu
Haziran Gecesi kendisi 17. bölüm, konuk şarkıcı TV Dizisi
2007 Kadın Her Yaşta Güzeldir Ko-sunucu Vatan Şaşmaz ile TV Şovu
Şarkı Söylemek Lazım Yarışmacı Vatan Şaşmaz'ın vokal koçu, 4. oldular
Haydi Söyle Sunucu Müzikal yarışma
2009 Altın Kızlar Hemşire Binnaz 4. bölüm, konuk oyuncu TV Dizisi
2010 Gelecekten Bir Gün Filiz konuk oyuncu Film

Ödüller ve adaylıklar

1999 Altın Güvercin Şarkı Yarışması En İyi Yorumcu Kazandı
2000 Altın Güvercin Şarkı Yarışması En İyi Yorumcu Kazandı
2002 Kral TV Video ve Müzik Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Kadın Aday Gösterildi
2005 Kral TV Video ve Müzik Ödülleri En İyi Pop Kadın Aday Gösterildi
2006 İstanbul Fm Altın Ödül Töreni En İyi Pop Kadın Kazandı
2010 İstanbul Fm Altın Ödül Töreni En İyi Konsept Albüm "Arabesque" için Kazandı
2011 Kral Müzik Ödülleri En iyi proje "Arabesque" için Aday gösterildi

ışın karaca tuğrul odabaş kimdir nereli ne iş yapar kaç yaşında haber magazin biyogragi evlilik düğün
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çanakkale, 19 Mayıs'ı Manga İle Kutluyor
Çanakkale, 19 Mayıs'ı Manga İle Kutluyor
Didim, 19 Mayıs'ı İmera İle Kutluyor
Didim, 19 Mayıs'ı İmera İle Kutluyor