Yeşim Salkım'ın Aldığı Kararı Bozan Seyhan Soylu'ya Hapis Şoku

Sanatçı Yeşim Salkım’ın aldığı koruma kararına rağmen, hakkında paylaşımlarda bulunmaya devam eden Sisi lakaplı Seyhan Soylu’ya yönelik 4 günlük tazyik hapsi cezası verildi.

Yeşim Salkım'ın Aldığı Kararı Bozan Seyhan Soylu'ya Hapis Şoku
Yeşim Salkım'ın Aldığı Kararı Bozan Seyhan Soylu'ya Hapis Şoku Magazincir

Soylu’nun karar itiraz etme hakkı var. İtiraz ret edilirse Soylu 4 gün cezaevine girecek.

Sanatçı Yeşim Salkım, geçen Ağustos ayında Murat Övüç ve Seyhan Soylu hakkında 2 aylık tedbir kararı almıştı. Karar, ikilinin Salkım’a yönelik herhangi paylaşımda bulunmamalarını da kapsıyordu. Ancak karara rağmen Soylu, Salkım hakkında sosyal medya hesaplarında paylaşımlarda bulunmaya video yayınlama devam etti.

Paylaşımların birinde Soylu isim vermeden “… Kızının yuvasını da yıkmışsın gergin yosma” dedi. Bu video sonrası başka videolarda da Salkım’a yönelik benzer ifadeler kullanıldı.

‘GERGİN YOSMA’YI BAŞKALARI İÇİN DEDİM

Salkım’ın avukatları Soylu’nun tedbir kararını ihlal ettiği gerekçesi ise mahkemeye başvurdu. İstanbul 1. Aile Mahkemesi, karar öncesi Soylu’nun da savunmasını aldı. Soylu, “Gergin yosma” ifadesini Salkım için değil T. T. ile R. A. isimli başka iki kadın için kullandığını öne sürdü.

4 GÜNLÜK HAPİS KARARI

Savunmaya itibar etmeyen mahkeme Soylu hakkında 4 günlük zorlama hapsi verdi. Mahkeme, kararın infazı için dosyayı savcılığa gönderdi. Soylu’nun anılan karara 2 hafta içinde itiraz etme hakkı var. Eğer itiraz sonrası ret kararı çıkarsa, Soylu 4 günlüğüne cezaevine girecek.

‘TEDBİRE RAĞMEN HAKARET’

Yeşim Salkım’ın avukatı Merve Uçanok, müvekkili lehine aldıkları tedbir kararına rağmen, kendisine yönelik hakaret içerikli yorum ve paylaşımların sürdüğünü işaret etti. Seyhan Soylu hakkında verilen zorlama hapsi kararının yerinde olduğuna işaret eden Av. Uçanok, sosyal medyada yapılan paylaşımlara dikkat edilmesi gerektiğine işaret etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
Doğukan Oltulu, Hayatımda Çok Önemli Yeri Olan Birine Şarkı Yazdım
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!
İsmail Yk 'Asıl Bomba Yeni Albümde'..!